Reteta de Paste – Drob de pui cu ficat si inimioare
Reteta de Paste – Drob de pui cu ficat si inimioare delicios. Pentru prepararea unui drob delicios pentru masa de Paste pentru cei care nu prefera carnea de miel vom prepara un drob de pui cu ficatei si organe de pui, adica inimioare si pipote iar optional putem adauga si 1-2 copane de pui.
Pentru 2 forme de unica folosinta (tava aluminiu chec 20/10) avem nevoie de 500g ficatei de pui, 500g inimioare si pipote de pui, ½ piept de pui, 2 cepe uscate, 3 legaturi ceapa verde, 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 3 linguri grasime de pasare sau rata sau 4 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, 2 foi de placinta, 4 oua mari.
Cum se face drobul de pui. Spalam bine inimioarele, pipotele si pieptul de pui (pulpe de pui) dupa care le punem sa fiarba in apa cu sare.
Curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu grasime la calit impreuna cu ficateii.
Amestecam si ii lasam sa se prajeasca pana cand ficateii nu mai au sange dar nu sunt foarte prajiti, oprim focul si lasam sa se raceasca.